איך קריאייטיב חכם יכול להפוך מודעה לוויראלית
קריאייטיב בפרסום נועד לבטא רעיון, אך גם הרבה מעבר לזה. קריאייטיב חכם הוא לא פחות ממנוע מרכזי שמניע מהלך ויראלי. מודעה ויראלית, מסביר משרד פרסום, עוזר למודעה להתרומם מעל ה"רעש הדיגיטלי" של אין ספור מודעות רגילות. כאשר הצרכן נחשף לפעמים גם למאות מסרים ביום, פרסומות שלא מעוררות עניין פשוט לא זוכות לתשומת לב. בקיצור, בפרסום אונליין המקום של קריאייטיב חשוב מתמיד – הקהל בוחר אם להישאר ולצפות או לדלג תוך שניות. הרעיון היצירתי חייב להיות חד, ברור, מעורר תגובה מהירה, רגשית, הומוריסטית או שכלית.
הפשטות – מתכון של מודעה ויראלית מנצחת
מודעות הופכות לוויראליות לא רק בזכות התקציב, מסבירה חברת פרסום באינטרנט. יותר חשוב לנסח רעיון פשוט אך חכם שמבוצע היטב. רעיון שיודע לגעת בעצב חשוף, להגיד משהו שלא נאמר או פשוט להציג זווית חדשה ובלתי צפויה. זהו ללא ספק אחד המרכיבים המרכזיים של קריאייטיב אפקטיבי – רעיון פשוט שקל להעביר, קל להבין וקל לזכור. קמפיינים מצליחים מסתמכים על מסר או שפה אפילו יומיומית – ומעבדים הכל בצורה יצירתית.
עם כל כך הרבה אפשרויות פרסום באינטרנט מעניין לציין שקמפיין ויראלי מרשים יצא לפני זמן מה דווקא מתחת לידיו של משרד התחבורה. מדובר היה בקמפיין שהפך לויראלי ונועד לקדם את השירות שנקרא קווי לילה. זהו שירות של תחבורה ציבורית מאוחרת, בימי חמישי, המיועדת בין היתר לצעירים ולבליינים. המטרה היא להפחית את מספר הנהגים שנוהגים בהשפעת אלכוהול. הקמפיין לא ניסה להתחכם יתר על המידה ואופיו הפשוט, המסר הברור והחד הפכו אותו למוצלח, נגיש ואהוב על רבים מהצופים.

תזמון ואיכות הקריאייטיב המדויק
קריאייטיב טוב יודע לזהות את הרגע הנכון. ההבדל בין פרסום מדויק לבין מהלך שמרגיש תלוש, טמון עמוק בתזמון. כשמותג מצליח לזהות אירוע או סנטימנט חברתי ולחבר אליו רעיון יצירתי – הוא זוכה לאפקט ויראלי מיידי. כדוגמא לכך ניתן להציג פרסום של חטיפים בחו"ל שיכול היה לעבוד גם בתור פרסום באינטרנט לעסקים קטנים. בפרסום נשענו על האהדה הגדולה לסדרה "שובר שורות". בפרסומות נראו גיבורי הסדרה בסצנות השואבות השראה מקטעים של הסדרה המקורית. גיבורי הסדרה נישנשו את החטיף תוך הצגת דמותם המוכרת מהסדרה הידועה.
שבירת מוסכמות ליצירת השפעה ויראלית
קריאייטיב שמשבש הרגלים מוכרים או פורץ את גבולות הז'אנר מצליח לעורר עניין גם כשהמסר עצמו אינו חדש. לעיתים קרובות, הוויראליות נובעת מהתעוזה לצאת מהקווים. שבירה של מוסכמות יכולה להיות בעלת דגש הומוריסטי, מפתיע או קליל, כאשר ההפתעה הופכת את המסר לכל כך אפקטיבי. במהלך שיווקי בארץ חלק מקופות החולים השיקו קמפיינים ויראליים שמילאו את הרשתות החברתיות. בפרסומים הופיעו סלבריטאים כמו אדיר מילר ואחרים, אשר פנו אלה הצופים בצורה ישירה ולא בשפה רפואית או משמימה. פרסומות בטון לא פורמלי ומסרים שיצאו מעבר לשפה הממסדית הרגילה. במקום שפה רפואית – נעשה שימוש בסגנון של תרבות הפופ, ממים, תוכן שיצר תחושת "שייכות" למותג. השפה השנונה במיוחד ממוסד ציבורי, הפכה את הקמפיין לוויראלי דווקא בגלל החריגה מהנורמה.
דוגמא אחרונה הייתה פרסומת שהושקה בעולם מטעם יצרן קטן של מעבדי מזון. אותו יצרן קטן שלא יכול היה להתחרות בענקי התעשייה השיק פרסומת שבה הוא מרסק חפצים שונים בתוך מעבד המזון שהוא מייצר, על מנת להראות לקהל את חוזקו ואת עוצמתו. סדרה של סרטונים באותו סגנון זכו לתהודה עולמית ויצרו גידול חזק במכירות. כל זאת ללא השקעה גדולה במונחי כסף או זמן.